De Klassiekers


+ Less...

En nog...


+ Less...

Het Historische Hart

Deze klassieke wandeling biedt een breed overzicht van het rijke patrimonium en de sfeervolle hoekjes, die mede het specifieke karakter van Luik tonen…

In dit programma beschrijven wij de verdwenen vroegere kathedraal, brengen wij een bezoek aan het Prins-bisschoppelijke Paleis, aan Hors-Château, de trappen van Bueren, de kapitelkerk Saint-Barthélemy, het Groot-Curtius Museum, de Maas, de Vleeshal, het Perron en het place du Marché.

Varianten: Luik van het Groot-Curtius Museum tot aan de Kathedraal met de Place St-Lambert als draaischijf.

De Vurige Stad onder al haar facetten : een nieuwe rondleiding die het historische hart van Luik verbindt met het economische centrum van de stad.

Luik van St-Barthélémy tot aan de Kathedraal

Van het Groot-Curtius Museum tot de Carré met de Place St-Lambert als draaischijf.

De Vurige Stad onder al haar facetten : een nieuwe rondleiding die het historische hart van Luik verbindt met het economische centrum van de stad.

De Kathedraal St-Paul en de "Carré" wijk

De kathedraal St-Paul is een echt museum en herbergt kunstschatten uit alle periodes. In de omgeving bevinden zich middeleeuwse voetgangersstraten met luxewinkels en studenten bistrots : een ware ontdekking !

Les Coteaux : Natuur en Patrimonium

Wij nodigen u uit op een 3 sterren wandeling, geklasseerd door de Groene Michelingids.

Groene beschermde ruimten, rijk aan geschiedenis, op 2 stappen van het centrum…

Trapsteegjes in de flanken van de heuvels, Terrassen van de Teutonische Ridders, oude Kloosters, het Panorama***van de Citadelle, de Boomgaard van de ‘Ferme de la Vache’, doodlopende beluiken…

Het station van de Guillemins, gebouwd door Santiago Calatrava, een spoorweg kathedraal van de XXIste eeuw

Een unicum ! Originaliteit en adembenemende esthetiek van dit groots project…

Dit bezoek kan uitgebreid worden met de ontdekking van enkele merkwaardige Art Nouveau huizen in de Guillemins wijk. De gecommentarieerde wandeling duurt dan 2 uren.

Art Nouveau in Luik

Bepaalde architecten hebben een nieuwe esthetiek ontworpen en huizen gebouwd, waarvan de gevels een breuk vormden met de conventies van hun tijd. Bij deze wandeling kunnen we van de charme genieten van deze zeer originele huizen en beelden van Luik.

Keuze uit : Art nouveau in de wijken van de Botanische Tuin en van de Guillemins ; wijk van Outremeuse ; wijken van Ste-Marguerite/St-Laurent.

Het Grand Curtius Museum

"Het kleine Luikse Louvre" : de chronologische geschiedenis van Luik doorheen zijn collecties, van de prehistorie tot de Art Nouveau.

Of, als keuze : Archeologie (Prehistorie en Gallo-Romeinse Periode), Middeleeuwen (Religieuze en Maaslandse kunst), Decoratieve Kunsten, Glascollectie, Wapens, Donatie van Baron Duesberg (18de-19de eeuw).

Luik Lichtstad

Ingeschreven in het Europese netwerk van de Lichtsteden, gaat de stad vooral bekoren bij valavond in de opvolging van de oude straten en de verlichte bruggen…

Vertrek : Bij ‘Point vélo’ aan het station van de Guillemins kunt u fietsen verhuren en een fietsroute uitstippelen; ook op Place St-Lambert.

Street Art

Street Art : een kunstuiting die intrigeert en vaak discussie teweeg brengt. Toch zien we meer en meer werken van graffiti kunstenaars tussen andere publieke kunstwerken in het straatbeeld van Luik. Wie zijn deze artiesten die de stad verfraaien, een vrolijk tintje geven en de voorbijgangers aanspreken? Tijdens de wandeling maken we kennis met werken van een aantal van hen, met hun technieken en veelzijdigheid.

Gids: Yvette Hebbinckuys

Ansembourg Museum

Het waardevolle Luikse meubilair van de 18de eeuw imponeert door de kwaliteit van de sculpturen, een echte kantwerk in eik. Dit museum zonder kijkkasten laat ons proeven van het levensgenot van de welgestelde burgerij in de streek van Luik.

Schat van de kathedraal St-Paul

Een uitzonderlijk geheel van opmerkelijke stukken, die goed de kunst in het oude Prinsdom illustreert; beeldhouwwerken, goudsmederijen, waaronder de befaamde zilveren buste van St-Lambert, geschonken door de Prins-bouwer van het Prinsbisschoppelijke Paleis…

Luik met de fiets

Een andere manier om de verschillende wijken (Historisch Hart, Outremeuse…) te bezoeken aan de hand van de Ravel (fietsroute)…

Vertrek : Bij ‘Point vélo’ aan het station van de Guillemins kunt u fietsen verhuren en een fietsroute uitstippelen; ook op Place St-Lambert.

Ook mogelijk met uw eigen fietsen...